Politika zasebnosti
1) NAŠA OBLJUBA ZASEBNOSTI

2) KAJ BOSTE NAŠLI V TEJ POLITIKI ZASEBNOSTI?

3) KDO SMO?

4) KAJ SO OSEBNI PODATKI?

5) KATERE PODATKE ZBIRAMO OD VAS IN KAKO JIH UPORABLJAMO?

6) VAŠE PRAVICE IN MOŽNOSTI

7) STIK

L'Oréalova ambicija je biti vzoren korporacijski državljan in si prizadeva, da bi svet postal lepši kraj. Veliko vrednost namenjamo poštenosti in preglednosti, zato smo se zavezali k izgradnji močnega in trajnega odnosa z našimi potrošniki, ki temelji na zaupanju in vzajemni koristi. Del te zaveze vključuje varovanje in spoštovanje vaše zasebnosti in vaših odločitev. Spoštovanje vaše zasebnosti je za nas bistvenega pomena. Zato vam v nadaljevanju ponujamo »svojo obljubo zasebnosti« in našo popolno politiko zasebnosti.


NAŠA OBLJUBA ZASEBNOSTI

1) Spoštujemo vašo zasebnost in vaše odločitve.
2) Zagotavljamo, da sta zasebnost in varnost vključeni v vse, kar počnemo.
3) Ne pošiljamo vam tržnih sporočil, razen če ste jih zahtevali. Kadar koli si lahko premislite.
4) Nikoli ne ponujamo ali prodajamo vaših podatkov.
5) Zavezani smo k skrbi, da bodo vaši podatki varni in zaščiteni. To vključuje sodelovanje izključno z zaupanja vrednimi partnerji. 
6) Zavezani smo k odprtosti in preglednosti glede uporabe vaših podatkov.
7) Vaših podatkov ne uporabljamo na načine, o katerih niste obveščeni.
8) Spoštujemo vaše pravice in se poskušamo vedno prilagoditi vašim zahtevam, kolikor je to mogoče, v skladu z našimi pravnimi in operativnimi odgovornostmi.


Če želite več informacij o naših postopkih zasebnosti, vam v nadaljevanju navajamo, katere vrste osebnih podatkov lahko prejmemo od vas neposredno ali iz vaše interakcije z nami, kako jih lahko uporabljamo, s kom jih lahko delimo, kako jih varujemo in varno hranimo, navajamo pa tudi vaše pravice glede vaših osebnih podatkov. Seveda se vse situacije morda ne nanašajo na vas. Ta politika zasebnosti vam nudi pregled vseh možnih situacij, v katerih bi lahko prišlo do interakcije med nami. 
Obsežnejša kot je vaša interakcija z nami, bolje vas lahko spoznamo in v večji meri vam lahko ponudimo prilagojene storitve. 
Ko z nami delite svoje osebne podatke ali ko zbiramo vaše osebne podatke, jih uporabljamo le v skladu s to politiko zasebnosti. Natančno preberite te informacije in našo stran z vprašanji in odgovori (če je na voljo). Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke glede svojih osebnih podatkov, se obrnite na nas na [email protected] 


KAJ BOSTE NAŠLI V TEJ POLITIKI ZASEBNOSTI?

KDO SMO?
KAJ SO OSEBNI PODATKI?
KATERE PODATKE ZBIRAMO OD VAS IN KAKO JIH UPORABLJAMO?
Kako zbiramo ali sprejemamo vaše podatke?
Avtomatizirano odločanje
Profiliranje
Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?
Kje hranimo vaše osebne podatke?
Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?
Ali so vaši osebni podatki varni?
Povezave do spletnih mest tretjih oseb in prijav v družbene medije
Družbeni mediji in vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki
VAŠE PRAVICE IN MOŽNOSTI
STIKKDO SMO?

Maybelline je del portfelja blagovne znamke L’Oreal Slovenia doo. L’Oreal Slovenia doo je odgovoren za osebne podatke, ki jih delite z nami. Ko govorimo "L'Oréal", "nas", "naš" ali "mi", je to tisto, na kar se sklicujemo. L'Oréal je "upravljavec podatkov" za namene veljavne zakonodaje o varstvu podatkov. 
L’Oreal Slovenia doo
Letališka cesta 29A, 1000 Ljubljana, Slovenia


Zastopnik: Brigitte Streller, direktor


http://www.maybelline.si


KAJ SO OSEBNI PODATKI?

"Osebni podatki" so vse informacije ali delci informacij, ki bi vas lahko identificirale bodisi neposredno (npr. vaše ime) bodisi posredno (npr. s psevdonimiziranimi podatki, kot je edinstvena identifikacijska številka). To pomeni, da osebni podatki vključujejo elemente, kot so e-poštni naslov / domači naslovi / številka mobilnega telefona, uporabniška imena, profilne slike, osebne preference in nakupovalne navade, vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki, finančni podatki in podatki o dobrem počutju. Lahko vključujejo tudi edinstvene številčne identifikatorje, kot so IP-naslov vašega računalnika ali MAC-naslov vaše mobilne naprave, kot tudi piškotke. 


KATERE PODATKE ZBIRAMO OD VAS IN KAKO JIH UPORABLJAMO?

L'Oréal verjame, da ste vi, potrošnik, v središču tega, kar počnemo. Radi slišimo vaša mnenja, izvemo več o vas in ustvarjamo ter ponujamo izdelke, ki so vam všeč. In vemo, da mnogi izmed vas radi govorijo z nami. Zaradi tega obstaja veliko načinov, kako lahko z nami delite svoje osebne podatke, ki jih mi lahko zbiramo. 


Kako zbiramo ali sprejemamo vaše podatke?

Podatke lahko zbiramo ali prejmemo prek naših spletnih strani, obrazcev, aplikacij, naprav, strani izdelkov L'Oréal ali blagovnih znamk na družbenih medijih ali drugače. Včasih nam jih posredujete neposredno (npr. ko ustvarite račun, ko stopite v stik z nami, ko nakupujete prek naših spletnih strani / aplikacij ali trgovin / kozmetičnih salonov), včasih jih zbiramo (npr. z uporabo piškotkov, da bi razumeli, kako uporabljate naše spletne strani / aplikacije), včasih pa prejmemo vaše podatke od drugih tretjih oseb, vključno z drugimi subjekti skupine L'Oréal.

Ko zbiramo podatke, označimo obvezna polja z zvezdicami, kjer so takšni podatki potrebni za:

- izvedbo naše pogodbe z vami (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili prek naših spletnih strani / aplikacij);
- nudenje storitev, ki ste jih zahtevali (npr. za pošiljanje spletnih novic); ali
- upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov). 

Če ne navedete podatkov, označenih z zvezdico, lahko to vpliva na našo zmožnost zagotavljanja izdelkov in storitev.

V spodnji tabeli navajamo dodatne podrobnosti, ki pojasnjujejo:

1) Med kakšno interakcijo se vaši podatki lahko posredujejo ali zbirajo? V tem stolpcu je razloženo v katere dejavnosti ali situacije ste lahko vpleteni, ko uporabljamo, ali zbiramo vaše podatke. Na primer, ali opravljate nakup, se prijavite na spletne novice, ali brskate po spletnem mestu / aplikaciji.
2) Katere osebne podatke lahko prejmemo od vas neposredno ali zaradi vaše interakcije z nami? V tem stolpcu je razloženo, katere vrste podatkov lahko zbiramo o vas, odvisno od situacije.
3) Kako in zakaj jih lahko uporabljamo? V tem stolpcu je razloženo, kaj lahko počnemo z vašimi podatki in za kakšne namene jih zbiramo.
4) Kakšna je pravna podlaga za uporabo vaših osebnih podatkov? V tem stolpcu je razloženo, zakaj lahko uporabljamo vaše podatke. 
Glede na namen, za katerega se podatki uporabljajo, je pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov lahko:

Glede na namen, za katerega se podatki uporabljajo, je pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov lahko:

• Vaše soglasje;
• Naš legitimni interes, ki je lahko: 
▪ Izboljšanje naših izdelkov in storitev: natančneje naši poslovni interesi, ki nam lahko pomagajo bolje razumeti vaše potrebe in pričakovanja ter nam tako omogočajo izboljšati naše storitve, spletne strani / aplikacije / naprave, izdelke in blagovne znamke za korist naših potrošnikov.
▪ Preprečevanje goljufij: za zagotovitev, da je plačilo popolno in brez goljufij in zlorabe.
▪ Zavarovanje naših orodij: da bi bila orodja, ki jih uporabljate (naša spletna mesta / aplikacije / naprave), varna in zaščitena, ter za zagotavljanje njihovega pravilnega delovanja in nenehnih izboljšav.
• Izvajanje pogodbe: natančneje za opravljanje storitev, ki jih zahtevate od nas;
• Pravni razlogi, kjer je obdelava zakonsko predpisana.


Pregled informacij o vaših interakcijah z nami in njihov vpliv na vaše podatke

tablica1

tablica 1

Avtomatizirano odločanje

Za namene zavarovanja transakcij, opravljenih prek naših spletnih strani / aplikacij / naprav proti goljufijam in zlorabam uporabljamo rešitve tretjih ponudnikov. Metoda odkrivanja goljufij temelji, na primer, na preprostih primerjavah, povezovanju, združevanju, napovedovanju in zunanjem odkrivanju s pomočjo inteligentnih sistemov, tehnik za združevanje podatkov in različnih tehnik za rudarjenje podatkov.


Ta postopek odkrivanja goljufij je lahko popolnoma avtomatiziran ali pa lahko vključuje človeško posredovanje, če oseba sprejme končno odločitev. V vsakem primeru sprejemamo vse razumne previdnostne in zaščitne ukrepe za omejitev dostopa do vaših podatkov. 


Kot posledica avtomatiziranega odkrivanja goljufij lahko (i) doživite zamudo pri obdelavi vašega naročila / zahteve, medtem ko preverjamo vašo transakcijo; in ste lahko (ii) omejeni ali izključeni iz koriščenja storitve, če je bilo ugotovljeno tveganje goljufije. Imate pravico do dostopa do informacij, na katerih temelji naša odločitev. Oglejte si spodnji razdelek "Vaše pravice in možnosti".


Profiliranje

Ko pošiljamo ali prikazujemo prilagojena sporočila ali vsebine, lahko uporabljamo nekatere tehnike, ki so opredeljene kot "profiliranje" (tj. kakršna koli oblika avtomatizirane obdelave osebnih podatkov, ki je sestavljena iz uporabe teh podatkov za vrednotenje določenih osebnih vidikov, povezanih s fizično osebo, zlasti za analiziranje ali napovedovanje vidikov v zvezi z osebnimi preferencami, interesi, ekonomskim položajem, vedenjem, lokacijo, zdravjem, zanesljivostjo ali gibanji te fizične osebe). To pomeni, da lahko osebne podatke o vas zbiramo v različnih scenarijih, ki so navedeni v zgornji tabeli. Te podatke centraliziramo in analiziramo, da bi lahko ocenili in napovedali vaše osebne preference in/ali interese.
Na podlagi naše analize vam pošiljamo ali prikazujemo sporočila in/ali vsebine, ki so prilagojene vašim interesom/potrebam.


Imate pravico ugovarjati uporabi svojih podatkov za "profiliranje" v določenih okoliščinah. Oglejte si spodnji razdelek "Vaše pravice in možnosti".


Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?

Vaše osebne podatke lahko delimo v okviru skupine L'Oréal, da bi izpolnjevali svoje zakonske obveznosti, preprečili goljufije in/ali zaščitili svoja orodja ter izboljšali svoje izdelke in storitve, ali po pridobitvi vašega soglasja. 
Odvisno od namenov, za katere so bili podatki zbrani, in le na podlagi potrebe, lahko do vaših osebnih podatkov dostopajo subjekti skupine L'Oréal po vsem svetu, po možnosti na psevdonimizirani način (brez neposredne identifikacije), in kjer je to potrebno, da bi vam lahko zagotovili zahtevane storitve. 
севдонимизирани (което не позволява директна идентификация) когато трябва да ви предоставим поисканите от вас услуги,


Vaše osebne podatke lahko tudi delimo na psevdonimiziran način (brez neposredne identifikacije) z znanstveniki oddelka L'Oréal Research & Innovation, vključno s tistimi, ki se nahajajo izven vaše države, za raziskovalne in inovacijske namene. 


Kjer je to dovoljeno, lahko nekatere vaše osebne podatke, vključno s tistimi, ki so bili zbrani s piškotki, delimo tudi med našimi blagovnimi znamkami, da bi lahko usklajevali in posodabljali podatke, ki ste jih delili z nami, za izvajanje statistične obdelave na podlagi vaših značilnosti in za prilagoditev našega sporočanja. 


Prosimo, obiščite spletno mesto skupine L'Oréal za več informacij o skupini L'Oréal Group, njenimi blagovnimi znamkami in njenimi lokacijami.


Vaše osebne podatke lahko delimo v tržne namene s tretjimi strankami ali subjekti skupine L'Oréal.


Vaše osebne podatke delimo s tretjimi strankami za namene neposrednega trženja le z vašim soglasjem. V tem okviru vaše podatke obdelujejo tretje stranke, ki delujejo kot upravljavci podatkov, pri čemer se uporabljajo tudi njeni pogoji in obvestila o zasebnosti. Natančno preverite njeno dokumentacijo, preden se strinjate z razkritjem svojih podatkov tej tretji stranki.


Vaše osebne podatke lahko v našem imenu obdelujejo tudi naši zaupanja vredni tretji ponudniki. 


Zanašamo se na zaupanja vredne tretje stranke, da v našem imenu izvajajo vrsto poslovnih dejavnosti. Zagotavljamo jim le informacije, ki jih potrebujejo za izvedbo storitve, in zahtevamo, da vaših osebnih podatkov ne uporabljajo za noben drug namen. Vedno si po najboljših močeh prizadevamo zagotoviti, da bodo vse tretje stranke, s katerimi sodelujemo, varno hranile vaše osebne podatke. Na primer, storitve, ki potrebujejo obdelavo vaših osebnih podatkov, lahko zaupamo:


• tretjim strankam, ki nam nudijo podporo in pomagajo pri zagotavljanju storitev digitalnega in e-poslovanja, kot so družbeno poslušanje, lociranje prodajaln, programi zvestobe, upravljanje identitete, ocenjevanja in pregledi, CRM, spletna analitika in iskalnik, orodja za urejanje vsebin, ki jih ustvarjajo uporabniki; 
• agencijam za oglaševanje, trženje in digitalne ter družbene medije, ki nam pomagajo pri zagotavljanju oglaševanja, trženja in kampanj, za analiziranje njihove učinkovitosti ter za upravljanje z vašimi stiki in vprašanji;
• tretjim strankam, ki vam morajo dostaviti izdelek, npr. poštnim/dostavnim službam;
• tretjim strankam, ki nam nudijo podporo in pomagajo pri zagotavljanju IT storitev, kot so ponudniki platform, storitev gostovanja, vzdrževanja in podpore na naših zbirkah podatkov kot tudi na naši programski opremi in aplikacijah, ki lahko vsebujejo podatke o vas (takšne storitve včasih vključujejo tudi dostop do vaših podatkov zaradi izvedbe zahtevanih nalog);
• ponudnikom plačilnih storitev in referenčnim kreditnim agencijam za ocenjevanje vaše kreditne ocene in preverjanje vaših podatkov, če je to pogoj za sklenitev pogodbe z vami;
• tretjim strankam, ki nam pomagajo pri skrbi za stranke in za namene kozmetovigilance.


Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi tretjim strankam:


• V primeru, da prodamo kakršno koli podjetje ali sredstva, lahko v tem primeru vaše osebne podatke razkrijemo bodočemu kupcu takšnega podjetja ali sredstev. Če L'Oréal ali del njegovih sredstev pridobi tretja stranka, so osebni podatki, ki jih ima ta o svojih strankah v zvezi s temi sredstvi, eno od prenesenih sredstev. Kjer je primerno, v takem primeru kupec, ki deluje kot novi upravljavec podatkov, obdeluje vaše podatke v skladu z njegovo politiko zasebnosti. 
• Če smo dolžni razkriti ali posredovati vaše osebne podatke za izpolnjevanje svojih zakonskih obveznosti ali za uveljavitev ali uporabo naših pogojev uporabe/prodaje ali drugih pogojev, za katere ste se strinjali; ali za zaščito pravic, premoženja ali varnosti družbe L'Oréal, naših strank ali zaposlenih. 
• Če imamo vaše soglasje, da to storimo.
• Ali če nam to dovoljuje zakon.Vaše osebne podatke lahko razkrijemo svojim partnerjem:

• Če je storitev, na katero ste se naročili, ustvarjena v sodelovanju med L'Oréalom in partnerjem (na primer solastniška aplikacija). V tem primeru L'Oréal in partner obdelujeta vaše osebne podatke za svoje lastne namene in v skladu s tem vaše podatke obdelujeta: 
o L'Oréal v skladu s to politiko zasebnosti; 
o Partner, ki deluje tudi kot upravljavec podatkov pod svojimi pogoji in v skladu s svojo politiko zasebnosti. 
• V primeru, da ste se strinjali s prejemanjem tržnih in komercialnih sporočil od L'Oréalovega partnerja prek namenske možnosti za omogočitev (na primer prek aplikacije pod blagovno znamko L'Oréal, ki jo je dal na voljo njen partner). V tem primeru vaše podatke obdeluje partner, ki deluje tudi kot upravljavec podatkov pod svojimi pogoji in v skladu s svojo politiko zasebnosti.
• Na naših podpornih straneh lahko objavljamo vsebine iz družabnih omrežij. Če na naših spletnih straneh / aplikacijah prebirate vsebine iz družabnih omrežij, se lahko na vaši napravi shranijo piškotki iz tega družabnega omrežja. Vabimo vas, da si za več informacij preberete politiko piškotkov teh družabnih omrežij.Ne ponujamo ali prodajamo vaših osebnih podatkov.

Podatki, ki jih zbiramo od vas, se lahko prenesejo, dostopajo in shranjujejo na namembnem kraju zunaj Evropskega gospodarskega prostora ("EGP"). Lahko jih obdelujejo tudi člani osebja, ki delujejo zunaj EGP, ki delajo za nas ali za enega od naših ponudnikov storitev. 


L'Oréal prenaša osebne podatke izven EGP samo na varen in zakonit način. Ker nekatere države morda nimajo zakonodaje, ki ureja uporabo in prenos osebnih podatkov, izvajamo ukrepe za zagotovitev, da tretje stranke spoštujejo obveznosti, določene v tej politiki zasebnosti. Ti ukrepi lahko vključujejo pregledovanje standardov zasebnosti in varnosti tretjih strank in/ali sklepanje ustreznih pogodb (na podlagi predloge, ki jo je sprejela Komisija EU in ki je na voljo tukaj).


Za nadaljnje informacije se obrnite na nas prek razdelka "Stik" spodaj. 
Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke hranimo le toliko časa, za kolikor jih potrebujemo za namene, za katere jih hranimo, da bi zadostili vašim potrebam ali izpolnili svoje zakonske obveznosti. 
Za določitev obdobja hrambe vaših podatkov uporabljamo naslednja merila:
• Kadar kupujete izdelke in storitve, hranimo vaše osebne podatke za čas trajanja pogodbenega razmerja;
• Kadar sodelujete v promocijski ponudbi, hranimo vaše osebne podatke za čas trajanja promocijske ponudbe;
• Kadar nas kontaktirate zaradi povpraševanja, hranimo vaše osebne podatke za čas trajanja obdelave povpraševanja;
• Kadar ustvarjate račun, hranimo vaše osebne podatke, dokler ne zahtevate, da ga izbrišemo, ali po obdobju nedejavnosti (brez aktivne interakcije z blagovnimi znamkami), ki je določeno v skladu z lokalnimi predpisi in smernicami;
• Kadar ste dovolili neposredno trženje, hranimo vaše osebne podatke, dokler se ne odjavite ali ne zahtevate, da izbrišemo račun, ali po obdobju nedejavnosti (brez aktivne interakcije z blagovnimi znamkami), ki je določeno v skladu z lokalnimi predpisi in smernicami;
• Če so na vašem računalniku nameščeni piškotki, jih hranimo toliko časa, kolikor je potrebno za doseganje njihovih namenov (npr. za čas trajanja seje za piškotke nakupovalne košarice ali trajanja piškotkov za ID seje) in za obdobje, določeno v skladu z lokalnimi predpisi in smernicami. 


Nekatere osebne podatke lahko obdržimo v skladu z našimi pravnimi ali regulativnimi obveznostmi, pa tudi, da nam omogočajo upravljanje naših pravic (na primer, da lahko uveljavljamo naše zahtevke na sodiščih) ali za statistične ali zgodovinske namene.


Ko vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo, jih odstranimo iz svojih sistemov in zapisov ali jih anonimiziramo, da vas ne moremo več identificirati prek njih. 


Ali so vaši osebni podatki varni?

Zavezani smo k varni hrambi vaših osebnih podatkov ob upoštevanju vseh ustreznih varnostnih ukrepov. Pogodbeno zahtevamo, da zaupanja vredne tretje stranke, ki ravnajo z vašimi osebnimi podatki, storijo enako. 


Vedno se potrudimo po svojih najboljših močeh, da zaščitimo vaše osebne podatke, in ko jih prejmemo, uporabimo stroge postopke in varnostne funkcije, da poskušamo preprečiti nepooblaščen dostop. Ker prenos informacij prek spleta ni popolnoma varen, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, ki jih predložite na našo spletno stran. Zato vsak prenos poteka na vašo odgovornost. 
Povezave do spletnih mest tretjih oseb in prijav v družbene medije

Naše spletne strani in aplikacije lahko od časa do časa vsebujejo povezave do spletnih strani naših partnerskih mrež, oglaševalcev in podružnic. Če sledite povezavi do katerega od teh spletnih mest, upoštevajte, da imajo ta spletna mesta svoje lastne politike zasebnosti, za katere nismo odgovorni in jim nismo podvrženi. Prosimo, preverite te politike, preden predložite katere koli osebne podatke na ta spletna mesta.


Ponujamo vam tudi možnost, da uporabite prijavo v družbene medije. Če to storite, se morate zavedati, da svoje profilne podatke delite z nami, odvisno od vaših nastavitev v platformi družbenega medija. Obiščite ustrezno platformo družbenega medija in preglejte njegovo politiko zasebnosti, da boste razumeli, kako se vaši osebni podatki delijo in uporabljajo v tem kontekstu.


VAŠE PRAVICE IN MOŽNOSTIL'Oreal spoštuje vašo pravico do zasebnosti: pomembno je, da lahko nadzorujete svoje osebne podatke. Na voljo imate naslednje pravice: 

tablica2
tablica 2

Za obravnavo vaše zahteve lahko zahtevamo dokazilo o vaši istovetnosti. 


STIKČe imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke o tem, kako ravnamo in uporabljamo vaše osebne podatke, ali želite uveljaviti katero koli od zgoraj navedenih pravic, se obrnite na nas na [email protected] 


Lahko se obrnete tudi na našo uradno osebo za varstvo podatkov [email protected]